2006

 

                 Det går ikke så hurtigt som vi kunne ønske ! Vinteren har været lang og meget kold. Vi har kun haft bryggers (midlertidigt køkken, spise- og opholdsstue), kontor (soveværelse) og gæstetoilet (heldigvis med brusekabine) hvor der har været til at opholde sig. De tre steder er færdige, vi har bare haft så travlt med at tage dem i brug så vi ikke fik taget billeder af dem først, og p.t. er de nærmest overfyldte og ikke særlig præsentable. (Billeder kommer senere)

 I resten har der stort set kun været ca. 4 graders varme hele vinteren og det er ikke lige noget der fremmer lysten til at arbejde, men……….. der er blevet lagt gulv i soveværelset på 1.sal, forskallet og isoleret – klar til gipsplader. Badeværelset på 1.sal er stort set også færdigt, vi kan bare ikke rigtigt komme videre deroppe før næste etape er med pga. sammenhæng i div. Installationer.

                

Langt om længe blev det så forår og vi kunne begynde at lave køkken.

 

Foto 1: Her er loftet næsten færdigt, mangler kun skyggelister

 

 

 

 

Foto 2: Væggene malet, skyggelister monteret og emfanget og de overskabene hængt op. I forgrunden ses soklen til kogeøen.

                      Så hopper vi lige lidt i tid. Vi var så spændte på at få køkkenet op at stå, at vi helt glemte at ta’ flere billeder undervejs, men det er vel også det færdige resultat der tæller.

 

Foto 3: Så mangler der stort set kun vindueskarme, fodlister og gerigter.

Foto 4: Emfanget venter på elektrikeren.

Foto 5: Det kan vi vist godt være bekendt.

 

                 Det er blevet tid at tage næste etape ned, hvilket meget hurtigt viser sig at være et meget større arbejde end forventet – især det at få plads til vores indbo så det står tørt og forsvarligt ”trækker tænder ud”.

 

Foto 6: Da vi brækker det gamle køkken ned viser det sig at der er sømmet gipsplader direkte på vægen og bag dem kan man se hvor hylderne har siddet da der for mange år siden var træskoforretning her.

 

                 Både pga. pladsmangel og for at gøre det lettere når vi skal bruge dem igen, besluttes vi at rense og palletere de gamle mursten efterhånden som de bliver taget ned.

 

Foto 7: Det ta'r godt nok tid at pille ned på den måde, men det spares jo i den anden ende.

 

Foto 8: Langt om længe er vi i gulvhøjde.

 

                 Der burde egentlig ikke være noget det som kan undre os ved det her hus mere, men…………….. da vi begynder at brække gulvet op her viser det sig at der er to lag gulv ovenpå det oprindelig gulv i ”køkkenet” og et lag ovenpå i ”spisestuen”. Det interessante er at på det oprindelige gulv kan vi se hvor disken og læsten engang har stået for der er gulvplankerne slidt tynde – ved læsten endda halvt igennem – næsten som et par store dybe forspor.

 

Foto 9:Det hjælper, men der er nu lang vej endnu.