Forhistorie.

 

Vi købte huset i 1995. Det var gammelt, forholdsvis billigt og ikke specielt kønt – hverken udenpå eller indeni ! Men, det havde en god placering, en smule charme trods alt og ikke mindst god plads til os og de børn der stadig var hjemmeboende.

Vi var godt klar over at huset skulle renoveres med tiden pga. mangelfuld isolering, knap så hensigtsmæssig indretning og slid både ude og inde, men at det skulle blive så gennemgribende havde i nok ikke forestillet os.

foto 1,  Som det så ud

 

foto 2,  og bagfra

 

                      Der blev brugt megen tid på at planlægge (der blev tegnet, tegnet om og tegnet én gang til – det er en kabale der ikke lige går op) og prøvet at regne et materialeforbrug ud. Der blev ordnet finansiering og så gik vi i gang. Vi vidste at facaden på én eller anden måde skulle renoveres og isoleres, nye vinduer og nyt tag. Det indvendige troede vi bare var lidt omrokering af et par vægge, indvendig isolering af 1.ste sal og så videre, men………………………………..

foto 3,  Efter næsten to dages sandblæsning

                  Den forrige ejer havde klistret huset ind i en gang plasticmaling så det ikke kunne ånde. Det skulle da i hvert fald af før vi gjorde noget andet.

                  Der blev anskaffet sandblæsningsgrej og så gik vi i gang. To dage knoklede vi med det, brugte godt ½ ton sand og nåede ingen vegne. Men vi fandt ud af at murene var ringere end vi troede.

                      I den her ende af huset var ydervæggene indvendigt beklædt med gipsplader der var fugtige og begyndt at smuldre forneden og på skillevæggene sad der blød masonite med 10 lag tapet, så det pillede vi ned og fandt ud af at:

                  Der havde engang været murbier i vægen (hullet som en ost i næsten alle fuger)

Der var ingen murpap mellem sokkel og mur.

                  Bagmurene var lavet af affaldssten (halve, trekvarte, for lidt brændte og for hårdt brændte etc.)

                  Alle skillevæge var ubrændte lersten muret op med lersmat.

foto 4,  Det rådne lægteskellet under gipspladerne

foto 5,  Skillevægen i ubrændte sten der suger vand ind udefra og smuldrer

                  Der var vist kun én ting at gøre, nemlig: ned med det hele i etaper og op igen forfra med nye sten til facade og skillevægge.

 

 

 

Denne Web-side er side 1